БАРКВП

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА РАЗВЪДЧИЦИТЕ НА КОКОШЕВИ И ВОДОПЛАВАЩИ ПТИЦИ

БАРКВП

Всеки любител на пернатите любимци е добре дошъл при нас. Основна цел на нашето сдружение е популяризиране и насърчаване отглеждането и подобряването на българските породи птици и развъждане на чистопородни кокошеви и водоплаващи птици.

Национална изложба с международно участие, Търговище, 2016 година

 

Здравейте колеги,

На изложбата бяха представени над 1000 гълъба и около 200 кокошки. Посрещнахме две колекции гълъби и кокошеви птици от гости от Румъния и Сърбия. В Националната изложба с международно участие се състезаваха птици на над 150 изложители от България и чужбина. Отново силно представяне имаше на някои български породи кокошки и гълъби, но също и международни. Представени бяха и някои интересни и редки за България породи като малайската Серама, Босненски дългопеещи кокошки, Дийпхолцка гъска,  Руанска патица, Староанглийски борци бантам и много други.

 

За наша голяма гордост, отново имаше силно представяне на членове на БАРКВП. С Шампионски титли бяха наградени птици на Емил Джалев, Данко Петков, Валентин Димитров, а с грамоти за изключително представяне: Красимир Конов, Петко Ширийски, Исперих Бурханларски и други. Най-голямата награда – Гранд Шампион беше връчена на Християн Веселинов за петел Шабо, оценен с 97 точки, същият получи и единствената титла Майстор на порода сред кокошевите птици. Поздравления колеги за упоритостта и участието!

 

повече информация и снимки: http://www.galabite.com/news-view-667.html

и страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208160745683658&set=pcb.10208160754083868&type=3&theater

поздрави,
Христо Луканов

Председател БАРКВП

Be Sociable, Share!